Oblicz granicę.
Kocio : Oblicz granicę wyrażenia: (1+2n)2n to ma być do potęgi 2n, ale nie wiem jak to napisać
16 paź 22:01
16 paź 22:05
Kocio : Nie rozumiem dlaczego tak to ma być?
16 paź 22:16
student:
Co tu rozumieć?
Przeanalizować notatki z wykładów ... granica Eulera
| | 2 | | 2 | |
n→(1+ |
| )2n= [(1+ |
| )n]2 , g=[e2]2=e4 |
| | n | | n | |
16 paź 22:20
'Leszek: | | 1 | |
Podstawowy wzor : lim (1+ |
| )n = e , dla n → ∞ |
| | n | |
Wystarczy podstawic : 2/n = 1/k , ⇒ n = 2k
16 paź 22:23
Kocio : Nie no tak spoko przeoczyłem to wielkie dzięki za cierpliwość.
16 paź 22:23
student:
16 paź 22:24