matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
nacix:
Oblicz: log[2−(log
1
5
√
5
)] * log
√
5
1
5
16 paź 19:43
Jolanta:
1
log
1/5
√
5
=x (
)
x
=
√
5
5
5
−x
=5
1/2
1
−x =
2
1
x=−
2
1
1
5
2−(−
)=2
=
2
2
2
1
1
log
√
5
=c
√
5
c
=
5
5
5
1/2
*c=5
−1
1
c=−1
2
c=−2
5
log
*(−2)
2
16 paź 21:44
Jolanta:
5
5
4
−2log
=log(
)
−2
=log
2
2
25
?
16 paź 22:08