element neutralny
x: Na wykładzie podano nam dowód istnienia tylko 1 elementu neutralnego: e' = e' * e = e.
Myślicie, że coś tak skrótowego i bez opisu byłoby akceptowalne na egzaminie?
16 paź 18:33
PW: Nie.
16 paź 19:52
jc: Tak.
16 paź 20:44
x:
W takim razie napisałbym to tak:
Jeżeli element neutralny = e, to: e*e'=e'
Jeżeli element neutralny = e', to: e*e'=e
zatem e=e', a więc jest tylko 1 element neutralny.
Taka może być?
16 paź 20:51
jc: Można na początku wspomnieć, że e i e' oznaczają elementy neutralne.
Dalej tak, jak napisałeś: e' = e' * e = e.
Bez komentarza też bym uznał.
16 paź 20:58
x: Ok, dzięki
16 paź 21:06