matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
tęcza:
Oblicz pochodną prawostronną funkcji w punkcie −1 . Funkcja to f(x)= x
2
+1 i dziedzina x∊<−1,
∞
) . Proszę o pomoc ....
16 paź 10:32
Jerzy:
Prawostronna jest równa lewostronnej. f'(x) = 2x f'(−1) = −2
16 paź 10:33