Funkcja wykladnicza dokończenie zadania
Andrzej: Y= 2×(1/2)
×
(1/2)
−1×(1/2)
×=
I dalej problem
Pomocy

!
15 paź 19:40
5-latek: Jak ja mam wiedziec co robic gdy Ty sam tego nie wiesz
15 paź 19:44
Andrzej: Tzn podstawy mam takie same ale nie wiem czy potęgi pomnożyć ?
15 paź 19:44
Andrzej: Gdybym wiedział to bym się nie pytał
15 paź 19:46
5-latek: Dokladnie napisz co masz zrobic
15 paź 19:46
'Leszek: Przy mnozeniu wykladniki dodajemy ( patrz podrecznik np. Kl.ll gimnazjum)
15 paź 19:47
Andrzej: Pod tabelkę sobie sam podstawię i narysuję wykres tylko nie wiem czyte potęgi pomnożyć bo by
wyszło 1/2 −x
15 paź 19:50
Andrzej: Miało być( 1/2)−x
15 paź 19:51
'Leszek: (1/2)−1 *(1/2)x = (1/2)x−1
15 paź 19:52
5-latek: Wzor funkcji jest jaki
15 paź 19:54
Andrzej: Dzięki a teraz jak chcę podstawić −3 pod x co z tym −1?
15 paź 19:56
Andrzej: Dzięki za wzór
15 paź 19:56
Andrzej:
15 paź 19:56
Andrzej: Ok Leszek nie widziałem twojego postu powyżej
15 paź 20:02
5-latek: | | 1 | | 1 | |
to wtedy y= ( |
| )−3−1= ( |
| )−4= 24= 16 |
| | 2 | | 2 | |
15 paź 20:03