przekształcanie wzorów
przekształcaniewzorówhelp: Czy byłby ktoś w stanie przekształcić wzór na ruch jednostajnie opóźniony (mam do dyspozycji
drogę dwa razy s = 10 m i czas, w którym ciało pokonało 1 etap − s = 10 m w czasie t1 = 1,06 s
i drugi etap − s = 10 m w czasie t2 = 2,2 s) do tej postaci:
a = 2s(t1−t2)t1t2(t1+t2)
15 paź 14:36
Jerzy:
A skad masz ten wzor ?
15 paź 14:47
przekształcaniewzorówhelp: Z odpowiedzi do tego zadania.
15 paź 15:14
'Leszek: To nie polega na zadnym przeksztalceniu wzoru , tylko trzeba rozwiazac zadanie i wowczas
otrzymasz odpowiedni koncowy wzor !
15 paź 17:18