matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
gabi:
Narysuj wykres funkcji : f(x)=2x−|x+1|/x−1 czy ktoś mógłby mi pokazać jakie będą po kolei przekształcenia ?
15 paź 14:07
Jerzy:
2x − (x +1)
Dla x > − 1 rysujesz: y =
= 1
x − 1
3x + 1
Dla x < −1 rysujesz: y =
x − 1
15 paź 14:09
gabi:
dziękuje bardzo
15 paź 14:26