matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funckja logistyczna
ewel:
Funkcja logistyczna ma następujące własności: f(0)=3, f(4)=7, f(+
∞
)=11. Wyznacz parametry a,b oraz c tej funkcji.
15 paź 12:19
Adam:
a jak ta funkcja wygląda tak będzie łatwiej
15 paź 12:25
Adam:
http://mst.mimuw.edu.pl/lecture.php?lecture=ekn&part=Ch7
a
Y(t) =
1+be
−ct
Y(t) → a przy t →
∞
stąd a = 11
11
Y(0) =
= 3
1+b
11 = 3+3b b = 8/3
11
Y(4) =
= 7
1+(8/3)e
−4c
1+(8/7)e
−4c
= 11/7 (8/7)e
−4c
= 4/7 e
−4c
= 1/2 −4c = −ln2
1
c =
ln2
4
11
Y(t) =
1+(8/7)*2
−t/4
15 paź 12:35
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick