ratunku:(
bella: do wszystkich orlow matematycznych

jak wyznaczyc dziedzine i miejsca zerowe tej funkcji
f(x)=
x−2x2
prosze chociaz o jakas podpowiedz:(
28 sty 22:21
Gharas: Dziedziną jest zbiór liczb rzeczywistych R\{0}
28 sty 22:31
bella: dziekuje a co z miejscami zerowymi
28 sty 22:35
rogal: Mz=2
28 sty 22:36
Anna:
y = 0 ⇔ x−2 = 0 ⇒ x = 2 − miejsce zerowe
28 sty 22:37
Mickej: co do miejsca zerowego to nie trzeba być orłem tylko trzeba było uważać na lekcjach w
podstawówce żeby wiedzieć co jest miejscem zerowym tej funkcji

UŁAMEK RÓWNY 0 GDY (
C
I ) JEST RÓWNY 0
w nawias dopasuj słowo
x
0=2
28 sty 22:38
bella: dziekuje
28 sty 22:46