funkcja
pytanie: | | 1 | | x2−3x | |
mam funkcję f(x)= |
| y, gdzie y= |
| |
| | 2 | | x−3 | |
dziedzina tej funkcji to liczby rzeczywiste z wyłączeniem 3
jak wyznaczyć zbiór wartości tej funkcji?
14 paź 22:49
pytanie: (0.5)3=1/8, ale w związku z czym taki zapis
14 paź 22:50
14 paź 22:55
5-latek: Dobry wieczor

czyli jednak nie zrozumial
14 paź 22:57
14 paź 23:02
5-latek: x≠3
Teraz sam wykladnik
| x2−3x | | x(x−3) | |
| = |
| = .... |
| x−3 | | x−3 | |
czyli masz jak funkcje ?
| | 1 | |
ale x≠3 wiec y≠(0,5)3≠ |
| |
| | 8 | |
14 paź 23:03
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Spojrz na moj post
14 paź 23:06
pytanie: @Mila dziękuję za przejrzyste wytłumaczenie
14 paź 23:16
Mila:
14 paź 23:39