matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
patryk:
3
x
− 3
1−x
=2
14 paź 20:20
' Leszek:
Dziedzina x = R ,podstawienie 3
x
= t , t>0 Rozwiaz rownanie : t − 3/t − 2 = 0 ⇔ t
2
−2t −3= 0
14 paź 20:22
patryk:
dziękuję!
14 paź 20:25