matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak policzyć
Kirito33:
Jak policzyć wartość bezwzględną z |x−1,4|/ |x| = 0,2
14 paź 13:38
Jerzy:
IaI
a
= I
I
IbI
b
x − 1,4
x − 1,4
= 0,2 lub
= − 0,2
x
x
14 paź 13:40