13 paź 18:22
kochanus_niepospolitus:
a co właściwie zostało zrobione w pierwszym kroku
13 paź 18:24
Kekk: nie wiem jakis belkot:(
ciagle mi sie to myli
pomocy jak mam to zacząć poprawnie
13 paź 21:18
kochanus_niepospolitus:
[ 4 −3 1 0 ]
[ 2 −2 0 3 ]
[ 1 −1 3 4 ] =
[ −1 0 2 1 ]
K1 = K1 + K2 − K3
K2 = K2 + 3K1
[ 0 0 1 0 ]
[ 0 −2 0 3 ]
[ −3 8 3 4 ] =
[ −3 6 2 1 ]
1*(−1)1+3*
[ 0 −2 3 ]
[ −3 8 4 ] =
[ −3 6 1 ]
W2 = W2 − W3
[ 0 −2 3 ]
[ 0 2 3 ] =
[ −3 6 1 ]
(−3)*(−1)1+3*
[ −2 3]
[ 2 3] =
= (−3)*(−2*3 − 2*3) = (−3)*(−12) = 36
13 paź 22:39