Prosze o rozwiązanie
Pliiiissss: Kostkę lodu która ma kształt prostopadłościanu o wymiarach 2cm x 2cm x 3cm wrzucono do pustej
szklanki. Jaka objetość bedzie miała woda po stopieniu sie tej kostki? Mozna przyjac ze woda
otrzymana z lodu ma objetosc o 10% mniejsza nic lod
28 sty 21:19
wiewioor : 10,8cm3
28 sty 21:42
Matma: No dzieki tylko mam to w odp a potrzebowalabym raczej calego rozwiazanie krok po kroku
28 sty 21:43
Godzio:
V
k =2*2*3 = 12
90%*V
k = 0,9*12=10,8
trudne

?
28 sty 21:44
Matma: o dzieki nie takie trudne ale mam nawal tych zadan i juz nie mysle a To bys umial

Piaskownica ma wymiary (zewnetrzne) 4m x 3m. Brzegi piaskownicy tworzy betonowy murek o
wysokosci 30cm i grubosci 20cm . ile metrow szesciennych betonu zuzyto na wykonanie
piaskownicy?
28 sty 21:48
wiewioor : dzielisz na 4 figury 2 x 400cm x 30 x 20 + 2 x 260x 30 x 20
28 sty 22:40