6x | 5 | |||
−1≤x≤1 i −1≤ | ≤1 /* | ⇔ | ||
5 | 6 |
5 | 5 | |||
− | ≤x≤ | |||
6 | 6 |
6x | ||
2arcsin(x)=arcsin( | ) | |
5 |
6x | ||
(1)sin(2arcsin(x))=sin(arcsin( | )) | |
5 |
6x | 5 | |||
arcsinx=α ⇔x=sinα i arcsin( | )=β⇔x= | sinβ⇔ | ||
5 | 6 |
5 | ||
sin(α)= | sinβ, gdzie: | |
6 |
π | π | |||
α,β∊<− | , | > | ||
2 | 2 |
6 | ||
2 sinα*cosα= | sinα | |
5 |
3 | ||
sinα*cosα − | sinα=0 | |
5 |
3 | ||
sinα*(cosα− | )=0 | |
5 |
3 | 4 | |||
sinα=0⇔x=0 lub cosα= | ⇔sinα=√1−9/25= | nie spełnia równania | ||
5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |