Narysuj wykres funkcji
MIA45: Wytłumaczy mi ktoś jak narysować wykres funkcji f(x)=2−||x|3−1||
12 paź 18:32
5-latek: A co powiesz na to zeby skorzystac z tego ze
|x|3= |x|2*|x|= x2*|x|
Nie wiem czy to dobry pomysl
12 paź 18:39
MIA45: Tylko problem w tym, że nie wiem jak to przedstawić na wykresie
12 paź 18:42
Domi: Może po prostu policz kolejno dla f(−5), f(−4),f(0)... itd. Mimo wszystko proponuje z
postacipodanej w zadaniu
12 paź 20:03
Eta:

1 /
y=x
3
2/
y= |x
3|
3/
y=|x|
3−1
12 paź 20:15
Eta:

4/
y= ||x|
3−1|
5/
y=−||x|
3−1|
6/
y=−||x|
3−1|+2
12 paź 20:19