matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji w punkcie
NZQ:
|x−2|
Proszę o pomoc Oblicz granice funkcji w punkcie x=2, f(x)=
x−2
12 paź 16:30
mat:
x→2
+
to |x−2|=x−2 jeżeli x→2
−
to |x−2|=−(x−2)
12 paź 16:53