matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba rozwiązań
kabaczek:
Określ liczbę rozwiązań w zależności od parametru m |x−m|=3m−1.
12 paź 06:45
yht:
1
2 rozwiązania gdy 3m−1>0 → m>
3
1
1 rozwiązanie gdy 3m−1=0 → m=
3
1
brak rozwiązań gdy 3m−1<0 → m<
3
12 paź 07:24