matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mmm:
Sporzadz wykres funkcji.
f(x)=x+Ix-1I
4 lut 18:09
Jakub:
dla x≥1 f(x)=x+x-1=2x-1
dla x≤1 f(x)=x-(x-1)=x-x+1=1
Dalej już rysujesz wykresy w odpowiednich przedziałach.
4 lut 18:32