Jerzy:
Trudno dowieść nieprawdę.
11 paź 13:09
'Leszek: To jest zupelnie inne zadanie niz podalas poprzednio , w matematyce tresc zadania
musi byc podana precyzyjnie :
w tym przypadku np.a= 23 , b= 17, c = 5
(a−b)(b−c)(c−a) = 6*12*18 = 1296= 14*27
11 paź 13:14
'Leszek: Sorry blad w druku oczywiscie powinno byc ...= 1296 = 48*27
11 paź 13:18
Adamm: nie rozwiązywać, zadanie z konkursu
11 paź 13:39
iwona: to nie jest dowód
11 paź 14:13
PW: Iwono, albo bierzesz udział w Olimpiadzie Matematycznej Juniorów, albo w oszustwie.
11 paź 15:02
'Leszek: Adamm ma racje !
11 paź 15:09