funkcje
Jann: Wypisac wszystkie funkcje ze zbioru A w zbior B i ze zbioru B w zbior A, jezeli
A={a1,a2,a3} oraz B={b1,b2}.
prosze o pomoc
10 paź 19:22
Janek191:
1) A → B
f1 = {(a1,b1),(a2,b1),(a3,b1)}
f2 = { (a1, b2),(a2, b2),(a3,b2)}
f3 = { (a1,b1),( a2,b1),(a3 , b2)}
f4 = {( a1,b1),(a2,b2),(a3,b2)}
i jeszcze 4
10 paź 19:49
Janek191:
2) B → A
g1 = { ( b1,a1),(b2. a1)}
g2 = { ( b1,a2),(b2,a2)}
g3 = { ( b1,a3),(b2, a3)}
g4 ={ (b1,a1),(b2,a2)}
i jeszcze 5 funkcji
10 paź 19:54
Jann: dziekuję
10 paź 19:55
Jann: prosze jeszcze o f5 i g5
ne mogę znaleźć tyle przykładów
10 paź 20:11
Jann: Już mam
dziękuje
10 paź 20:34
Janek191:
f5 = { ( a1,b2),( a2,b1),(a3,b1)}
f6 = { (a1,b1),(a2,b2),( a3, b1)}
f7 = {( a1, b2),(a2,b2),( a3,b1)}
f8 = {( a1,b2),( a2, b1), ( a3 , b2)}
10 paź 20:46
Jann: dziękuję
10 paź 21:40