1 | ||
a) limn→∞(1 + | )2n + 1 | |
2n |
3n + 1 | ||
b) limn→∞( | )n | |
3n + 4 |
n−1 | ||
c) limn→∞( | )n | |
n+3 |
1 | 2n+1 | |||
a) = limn→∞ [(1 + | )2n] | = ... a teraz potrafisz ? | ||
2n | 2n |
1 | ||
a) e * limn→∞ (1 + | ) = e * 1 = e ![]() | |
2n |
2n+1 | ||
Ten ułamek: | to jest wykładnik potęgi ! | |
2n |
3n + 1 | 3n + 4 − 3 | 3 | ||||
b) lim ( | )n = lim ( | )n = lim (1 − | )n = | |||
3n + 4 | 3n + 4 | 3n + 4 |
n − 1 | ||
c) Źle przepisałem, jednak nie wiem jak zrobić: limn→∞( | )2n+1 | |
n + 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |