całka nieoznaczona do obliczenia
Will Smith: taka całka:
tangens do potęgi 5/2 bo trochę nie widać.
Powinno się dać policzyć podstawianiem. Ale nie wiem co podstawić. Próbowałem t= odwrotność
cos
2(x), ale chyba nie wszystko rozumiem bo mi nie wychodzi a czuję że powinno.
10 paź 12:02
jc:
| | dx | | 2 | |
∫ (tg x)5/2 |
| = ∫(tg x)5/2 (tg x)' dx = |
| (tg x)7/2 |
| | (cos x)2 | | 7 | |
10 paź 12:29
Jerzy:
Argumentem jest x5/2.
10 paź 20:25
jc: Jerzy, Will Smith wyjaśnił, co chciał napisać.
10 paź 23:45
Jerzy:
Ano racja , nie doczytałem do końca.
11 paź 08:43