potęgowanie
beti19: Potęgowanie: i jak dalej z tym zadaniem ruszyć ?
0,001−13 x 0,00912 =
10 paź 07:36
10 paź 08:01
beti19: Dzięki Jerzy za wskazówkę ale mój błąd przy przepisywaniu nastąpił miało być tak :
o,001−13 x 0,0912 = 11000−13 x 910012 =
3√1000 x 2√9100 = 10 x 310 = 3
czy tak rozwiązane zadanie mam dobrze ?
10 paź 08:28
Jerzy:
Tak, to jest dobre rozwiazanie.
10 paź 08:29
5-latek: Witaj
Jerzy 
beti a co oznacza symbol (x)?
10 paź 08:44
beti19: siemanko
5−latek no ja symbolem (x) zapisałam mnożenie
a pewnie miałam to zapisać w taki sposób: 2 * 3 = 6

? chodzi o symbol (*)

?
10 paź 11:02
beti19: dziękuję
Jerzy za sprawdzenie powyższego zadania
10 paź 11:03
5-latek: Widze ze ci sie nudzi i wcale nie potrzebujesz pomocy .
16 paź 23:55