a
garnek: Mała makieta skoczka spadochronowego została wyrzucona do góry z prędkością początkową
V0=30m/s; w najwyższym punkcie toru rozwija się spadochronik. Oblicz prędkość spadania
skoczka, jeżeli czas od chwili wyrzucenia do chwili upadku na Ziemię wynosi t=60s. Prędkość
opadania skoczka ze spadochronem należy przyjąć jako stałą.
9 paź 21:10
'Leszek: | | vo | |
Czas wznoszenia t1 = |
| = 3 s |
| | g | |
| | vo2 | |
Wysokosc lotu : h = |
| = 45 m |
| | 2g | |
Czas spadania : t
2 = t − t
1 = 57 s
Predkosc opadania : v = h/t
2 = 45 m/57 s = .......
9 paź 21:19