procenty, bank
Ania: Jaką kwotę wpłacono do Banku na okres jednego roku, jeżeli oprocentowanie wynosi 4% w stosunku
rocznym i po roku dopisano 320zł odsetek?
9 paź 20:08
'Leszek: X − wplacona kwota
X + 320 = X *( 1 + 0,04) ⇒ X = ........
9 paź 20:18
kochanus_niepospolitus:
albo po prostu 320 = 4%*x
9 paź 20:23
Ania: Napisałam niepełne zadanie. Powinno być:
Jaką kwotę wpłacono do Banku na okres jednego roku, jeżeli oprocentowanie wynosi 4% w stosunku
rocznym i po roku dopisano 320zł odsetek? (PO POBRANIU PRZEZ BANK 20% PODATKU OD ODSETEK)
9 paź 20:43