Narysuj wykres funkcji Ktoś pomoże ??
Grzysś:
y=|3x+1| − |3x+2|
9 paź 19:59
kochanus_niepospolitus:
| | x | | x − x − 1 | | 1 | | 1 | |
| |
| − 1| = | |
| | = |− |
| | = | |
| | |
| | x+1 | | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
| | 1 | |
narysuj g(x) = |
| i nałóż wartość bezwzględną |
| | x+1 | |
9 paź 20:06
kochanus_niepospolitus:
drugie
y = 3x+1 − (3x+2) = −1
y = −(3x+1) − (− (3x+2)) = 1
jeżeli x∊(1/3 ; 2/3) to:
y = (3x+1) − (−(3x+2)) = 6x + 3
i rysujesz to
9 paź 20:08
kochanus_niepospolitus:
ps do drugiego −−− funkcja będzie ciągła
9 paź 20:08
Grzysś: Dziękuje ci bardzo!
9 paź 20:09