matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
Anka:
Układ równań
x
1: log
2
(1+
)=2−log
2
y
y
2: log
4
(xy)=1 pomocy
8 paź 22:20
5-latek:
pewnie studenci beda mieli niedlugo kolokwium
log
4
(xy)=1 to log
4
x+log
4
y=1 log
4
y= 1−log
4
x log
4
y zamien na log przy podsatwie 2 i wstaw do 1 rownania
8 paź 22:24
Anka:
dzięki
8 paź 22:25