kuba: proszę o pomoc ! w graniastosłupie prawidłowym czworokątnym powierzchnia boczna po
rozwinięciu jest kwadratem o polu S=400cm2 , oblicz objętość V i pole powierzchni
całkowitej Pc bryły
11 lis 15:17
coco:
więc 4 a *h = 400 → a * h =100
po rozwinieciu masz kwadrat o boku 2a = 2h → a =h
więc
a*h = a
2 = 100 → a = 10 i h = 10
V = a
2 *h → V = 100 * 10 = 1000
P
c = 400 + 2 P
p = 400 +200 = 600
odp; P
c = 600 V =1000

11 lis 15:44
kuba: do coco

zięki i pozdro
11 lis 16:12
kuba: do coco

zięki serdeczne i pozdro
11 lis 16:15