ss
Basia;): Mam kolejny problem z jakich wzorów mam skorzystać żeby obliczyć:
Zad
mam podane:
a1=2
an=1458
Sn=2186
n=?
q=?
28 sty 19:29
tomcio: Proszę o sprawdzenie, czy dobrze ułożyłem układ równań
s1+s2=540
s1=(v−9)(t+1)
do zadania:
Dwa pociągi towarowe wyjechały z miast A i B oddalonych od siebie o 540 km. Pociąg jadący z
miasta A do miasta B wyjechał o godzinę wcześniej niż pociąg jadący z miasta B do miasta A i
jechal z prędkością o 9 km/h mniejszą. Pociągi te minęły się w połowie drogi.. Oblicz, z
jakimi prędkościami jechały te pociągi
28 sty 20:00
28 sty 20:07
Basia;): Dlaczego ty piszesz swoje zadanie na moim ? Trudno założyć własny post?
28 sty 21:38