Sin 2x = p{2}/2 jak to rozwiazac aby moc zapisac w postaci π razy cos?? Z gor
moniq: Sin 2x =
√2/2 jak to rozwiazac aby moc zapisac w postaci π razy cos

Z gory dzj
8 paź 17:41
moniq: Zapisac przy uzyciu π nie chodzi o żaden cosinus
8 paź 17:42
moniq: Zapisac przy uzyciu π nie chodzi o żaden cosinus
8 paź 17:43
5-latek: Przeciez to jest rownanie elementrne postci sin(x)=a
to x= a+2kπ lub x=(π−a)+2kπ
dwa sinusy sa rowne jesli sa rowne ich argumenty
| | π | | π | |
wiec 2x= |
| +2kπ lub 2x= (π− |
| )+2kπ |
| | 4 | | 4 | |
to x= .... to x= policz
8 paź 17:49