matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zastosowanie twierdzenia cosinusow
Tadeusz:
5
2
=(2
√
2
+1)
2
+(2
√
2
−1)
2
−2(2
√
2
+1)(2
√
2
−1)cosα
8 paź 16:06
'Leszek:
wykonaj działania i otrzymasz : cos α = −0,5 ⇒ α = 120
o
8 paź 16:11