matematykaszkolna.pl
oblicz sara: BOKI CZWOROKATA ABCD maja dlugosc 8cm, 9cm,14 cm, 12 cm. w czworokacie A'B'C'D' podobnym do niego suma dlugosci najdluzszego i najkrotszego boku jest rowna 33 cm. oblicz dlugosci bokow czworokata A'B'C'D'
8 paź 13:27
Jerzy: Policz skalę podobieństwa.
8 paź 13:28
sara: no wlasnie nie wiemjak mozesz to rozpisac dzieki z gory
8 paź 13:34
Jerzy:
 33 
S =

8 + 14 
8 paź 13:40
sara: to wiem tylko jak teraz obliczyc te boki masakra moglbys napisac dzieki zgory
8 paź 13:45
Jerzy: Każdy z boków mnożysz przez skalę.
8 paź 13:46
5-latek: Wez sie w garsc i nie lamentuj Policz ile wynosi to s a nie pisz ze to wiesz bo nie wiesz Wtedy bedzie wyznaczona skal podobienstwa cworokata A'B'C'D'/ ABCD wiec s= ?
8 paź 13:49
sara: do 5 latek;nie lamentuje jestem na tej stronce bo nie wiem jakbym wiedziala to bym tu nie pisala. to oczywiste chyba , ja prosze o odpowiedz jezeli nie chce ci sie pisac to nie odpowiadaj na to zadanie poprostu.nigdy niemialam problemu z ludzmi na tej stronce
8 paź 13:52
5-latek: Ty po prostu masz koloty rachunkowe i i stad twoje kolpoty Jesli nie chcesz pomocy z mojej strobny to twoja wola takie pisanie jesli nie chcesz...itd to zachowaj dla siebie . Jesli bym nie chcial to nie odpisalbym tutaj i nie napisal co masz robic
8 paź 13:56
sara: do 5 latek smiesznejak ktos niema to oczywiste ze nie korzysta ztej strony jana innych pomagamz angielskiego i nie komentuje wiec ty komentarze zachowaj dla siebie milego dnia
8 paź 13:59
5-latek: Niepotrzebnie stracilas czas na tej post zamiast przylozyc sie do liczenia Tez milego dnia i liczenia zycze .
8 paź 14:02
sara: do jezrzy mozesz mi napisac jeden przyklad
8 paź 14:04
sara: do jerzy dobra juz wiem dziekuje za naprowadzenie
8 paź 14:13