wykres
zbn137: narysuj wykres
8 paź 12:15
Jerzy:
Dobrze przepisane ?
8 paź 12:17
5-latek: Tez tak sie zastanawialem bo by wyszlo bez argumentu
8 paź 12:19
Jerzy:
Nie ... jeśli dobrze przepisane, to jest to funkcja stała
8 paź 12:21
Jerzy:
Nie ... jeśli dobrze przepisane, to jest to funkcja stała
8 paź 12:22
'Leszek: może tak być , wówczas dla x>0 , f(x) =sin(1) , dla x<0 f(x) = sin(−1) = − sin(1)
1 − radian !
8 paź 12:24
zbn137: Dobrze przepisane, mam rozumieć że dla x>0 y= sin1 dla x<0 y=sin−1 ? tylko co dalej jak przy
sinusie wychodzą liczby a nie kąty?
8 paź 12:26
Jerzy:
Nie rozumiesz, to jest funkcja stała:
Dla x ≥ 0 , f(x) = sin(1)
Dla x < 0 , f(x) = −sin(1)
8 paź 12:28
Jerzy:
Wiesz jak wygląda wykres funkcji : f(x) = a ?
8 paź 12:30
8 paź 12:30
'Leszek: sin(1) = 0,8417,
8 paź 12:32
zbn137: wiem jak wygląda, czyli to będą dwie linie jedna po lewej stronie osi y na −0,8417 druga po
prawej na 0,8417?
8 paź 12:36
Jerzy:
Tak.
8 paź 12:38
5-latek: Ok . tez ju zrozumialem
8 paź 12:57