Rozwiąż równanie:
Gosia:
a) IxI= 0,5x−1
b) 6+x=2Ix+2I
8 paź 11:40
Jerzy:
a) Założenie: 0,5x − 1 ≥ 0 , potem : x = 0,5x − 1 lub x = − 0,5x + 1
b) Założenie: (x + 6)/2 ≥ 0 , potem: x + 2 = (x+6)/2 lub x + 2 = − (x + 6)/2
8 paź 11:43
5-latek:
Jerzy
Zrobilem rownanie a graficznie i wyszlo ze nie ma rozwiazan
8 paź 11:50
Jerzy:
No i dobrze, bo nie ma
8 paź 11:53
5-latek:

W b) masz dwa rozwiazania .
Algebraicznie podal Jerzy
8 paź 12:03
5-latek: A Gosia ma to w dupie ze ktos chcial jej pomoc .
8 paź 13:09
Gosia: Dziękuje bardzo za pomoc, doceniam chęci
8 paź 17:17