wykres
leon: W oparciu o wykres funkcji y = √x narysuj wykres funkcji y= √−2(x+1) − 1
Wiem, że tam jest wektor [−1;−1] ale co z tym −2 przed nawiasem z x?
8 paź 11:01
Jerzy:
Ustal dziedzinę.
8 paź 11:03
5-latek: Czesc
Jerzy 
Jak mu przeszkadza to niech ja wyrzuci .
8 paź 11:06
Jerzy:
Witaj
8 paź 11:07
Adamm:

y=
√x (czerwone)
y=
√−2x (niebieskie)
y=
√−2(x+1)−1 (zielone)
patrz, powinowactwo prostokątne
8 paź 11:09
leon: Dziękuję bardzo
8 paź 11:16
5-latek: leon
Nie to ze sie czepiam bo daleko mi do tego
Ale w dzisiejszych czasach masz tyle programow do rysowania wykresow funkcji ze mozesz sie
nimi bawic jak chcesz
No chyba ze potrzebowales szybkiej pomocy .
8 paź 11:22
leon: Chodzilo mi o nazwę przekształcenia i jak to się robi, Adamm pomógł mi bardzo
8 paź 20:05