matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że
zbn137:
wykazać że:
1
1
1
1
+
+
+...+
<1
1*2
2*3
3*4
2006*2007
8 paź 00:54
Eta:
1
1
1
=
−
n*(n+1)
n
n+1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1−
+
−
+
−
+....+
−
+
−
=
2
2
3
3
4
2005
2006
2006
2007
1
=1−
<1
2007
8 paź 01:09