trygonometria
Paulina:

oblicz obwód i pole trójkąta na rysunku
7 paź 22:49
5-latek: Konkretnie nie policzysz
Sprawdz tresc zadania
7 paź 22:51
7 paź 22:58
Paulina: taka jest treść zadania
7 paź 22:58
5-latek:

Obwod = 6
√3+6
√3+c = 2*6
√3+c= 12
√3+c
c wylicz z tw Pitagorasa
| | a*a | | (6√3)2) | | 36*3 | |
P= |
| = |
| = |
| = dokoncz |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
To trojkat prostkatny rownoramienny
7 paź 23:05
Eta:
c=a√2=6√3*√2
P=0,5*6√3*6√3= 18*3=...
L= 12√3+6√3√2= 6√3(2+√2)=
7 paź 23:13
5-latek: No i co sie tak Paulina czaisz jak tygrys?
7 paź 23:22