matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
xyz:
Wiedząc że a<b<c rzeczywiste wykaż że równanie (x−a)(x−b)(x−c)+a+b+c−9x=0 ma trzy różne rozwiązania.
7 paź 09:40
karty do gry :
Sprawdziłeś dla pewnych małych liczb dodatnich ? np a = 3 < b = 4 < c = 5 ?
7 paź 09:59