Kąt i punkt
5-latek:

Teraz w zbiorze mam coraz trudniejszse zadania z ktorymi sobie nie bardzo radze
Dany jest kat ostry o wierzcholku A
Dowolny punkt M lezacy w obszarze tego kata rzutujemy prostopadle do jego ramion itrzymujac
punkty P i Q
Nieich K oznacza rzut prostokatny punktu A na prosta PQ
Udowodnij z ekat PAK = katowi MAQ
Kat APM = 90
o
kąt AQM=90
o
Wiec mozna byloby je potraktowac jako kąty wpisane opatre na srednicy AM
Ale juz katow AKP i AKQ majacych tez miare 90
o tak nie potraktuje jako wpisanych oppatyrych
na serdnicy AK
6 paź 19:05
Mila:
Co to za zbiór? Popatrzę po filmie.
6 paź 19:51
Piotr 10: 5−latek podziwiam Ciebie za chęć rozwiązywania tylu zadań
6 paź 19:56
5-latek: Geometria zbior zadan cz 1 Maria Malek
Sa tam rozwiazania ale nie chce do nich zagladac
6 paź 19:56
5-latek: czesc
Piotr10 
Juz jestes strazak cala geba ?
6 paź 19:57
Piotr 10: Strażak już dawno, II rok studiów,
6 paź 20:04
5-latek:
6 paź 21:50
Mila:
Narysuj okrąg opisany na czworokącie AQMP i pozaznaczaj równe kąty wpisane.
Dzisiaj nie wchodzą mi dobrze rysunki, to nie narysuję.
Może jutro będzie lepiej, zaktualizuję system.
6 paź 22:49
5-latek: Dobrze zrobie tak .
6 paź 22:56
5-latek: Milu 
A symetralne bokow tez narysowac na rysunku?
6 paź 23:02
Mila:
Nie, znajdź tylko środek AM.
6 paź 23:06
5-latek: OK .
Milu starczy na dzisiaj . Jutro zrobie porzadny rysunek w zeszycie przyrzadami
6 paź 23:15
5-latek:

Tez mi nie wyszsdl tutaj troche rysunek
ale
rowne katy wpisane to katy APM i AQM (90
o
i tez PAM i PQM kao wpisane oparte na luku PM
7 paź 16:11
5-latek: Dzien dobry
Milu 
Widze ze jestes na forum to proszse zerknij jeszcze raz na to .
7 paź 17:50
Mila:

α+δ=90
o w ΔAPM
β+δ=90
o w ΔAKQ⇒α=β
α+γ=β+γ
7 paź 18:47
5-latek: dzieki
Milu
7 paź 18:50