x | ||
tgα= | ||
11 |
3(x/11)−(x/11)3 | ||
tg(3α)= | ||
1−3(x/11)2 |
363x−x3 | ||
x= | ||
1331−33x2 |
121 | ||
x2= | ||
4 |
11 | ||
x= | ||
2 |
11 | ||
AC=√121/4+121= | *√5 | |
2 |
3tgα−tg3α | ||
tg(3α)= | ||
1−3tg2α |
a | ||
tgα= | ⇔a=11tgα, tgα>0 | |
11 |
a | ||
tg(3α)= | =a | |
1 |
3−tg2α | 3−tg2α | |||
11tgα=tgα* | ⇔ 11= | |||
1−3tg2α | 1−3tg2α |
1 | 1 | |||
tg2α= | i tgα>0 ⇔tgα= | |||
4 | 2 |
a | 1 | 11 | |||
= | ⇔a= | ||||
11 | 2 | 2 |
605 | ||
b2=5.52+112=30.25+121=151.25= | ||
4 |
√121*5 | 11√5 | |||
b= | = | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |