pochodne zlozone 2 przyklady
mikolaj: Czesc, moglibyscie zrobic dla mnie te przyklady? Wykladowca podal odpowiedzi, a ja robie je 2
raz i dalej wychodza mi takie same:
Pochodne z :
√1−cos3x
1−x21+x2 i caly ulamek do 2
sec2x (sec =1cosx)
√xln4x
√1+x2
(1−t4)3
6 paź 10:53
Adamm: | | 1−x2 | | 2*2x | |
pochodna = 2* |
| *(− |
| )= |
| | 1+x2 | | (1+x2)2 | |
6 paź 10:57
Jerzy:
| | ln4x | | √x | |
(√xlnx)' = |
| + |
| |
| | 2√x | | x | |
6 paź 11:03
Jerzy:
[(1 − t4)3]' = −12t3(1 − t4)2
6 paź 11:04
6 paź 11:05
Jerzy:
| | 1 | |
(√1 − cos3x)' = |
| *(−3cos2x)*(−sinx) ... i uporzadkuj |
| | 2√1 − cos3x | |
6 paź 11:14
Jerzy:
| | 1 | | 1 | | 2sinx | |
( |
| )' = − |
| *(−2sinxcosx) = |
| |
| | cos2x | | cos4x | | cos3x | |
6 paź 11:16
Blee:
Studencie ... to pokaz nam jak liczysz te pochodne to sprawdzimy i podpowiemy, a nie czekasz na
gotowe rozwiazania
6 paź 11:18
mikolaj: Dziękuje bardzo za odpowiedzi, byłem prawie w 100% pewny że dobrze zrobiłem te przykłady
i chciałem się upewnić żeby nie wytykać gościowi błędów nie będąc pewnym
Gdybym miał przepisywać wszystkie przykłady to zajęłoby mi to bardzo dużo czasu,
na kartce wychodzi to dużo szybciej − dlatego spytałem o same wyniki.
Dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam.
7 paź 19:18
.: czyli gość sugeruje,ze niby miał to zrobione i to tak samo jak mu tutaj odwalili i własciwie,
to tylko gitarę zawracał
7 paź 19:35