2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
= | (1+ | * | +...+ | * | + | * | )− | |||||||
3 | 3 | 9 | 2(n−1)+1 | 9n−1 | 2n+1 | 9n |
2 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
− | (1+ | * | +...+ | * | )= | |||||
3 | 3 | 9 | 2(n−1)+1 | 9n−1 |
2 | 1 | 1 | ||||
= | ( | * | ) | |||
3 | 2n+1 | 9n |
2 | ||
r1= | ||
81 |
2 | 1 | 1 | ||||
rn= | ( | * | )= | |||
3 | 2n+1 | 9n |
2n−1 | 1 | 2 | 1 | 1 | ||||||
=( | * | )* | ( | * | )= | |||||
2n+1 | 9 | 3 | 2(n−1)+1 | 9n−1 |
2n−1 | ||
= | *rn−1 dla n>1 | |
9(2n+1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |