d2−h2 | ||
r2 = | ||
4 |
√d2−h2 | ||
r = | ||
2 |
d2−h2 | √d2−h2 | |||
P(h) = 2π* | +2π* | * h | ||
4 | 2 |
d2−h2 | ||
P(h) = π* | +h*√d2−h2 | |
2 |
(−2h) | ||
P'(h) = −π*h + h* | +√d2−h2 | |
2√d2−h2 |
h2 | ||
P'(h) = −π*h− | +√d2−h2 | |
√d2−h2 |
h2 | ||
P'(h)=0 ⇔ −π*h− | +√d2−h2 = 0 |*√d2−h2 | |
√d2−h2 |
d2 | |
− 2h = √d2−h2 |()2 | |
h |
d4 | |
− 4d2 + 4h2 = d2−h2 | |
h2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |