matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
kryzch:
Dana jest funkcja g(x)=2
x
−4.Naszkicuj wykres funkcji:
g(x)
y=
|g(x)|
4 paź 21:19
a:
dla g(x) > 0
g(x)
y =
= 1
g(x)
dla g(x) < 0
g(x)
y =
= −1
−g(x)
okresl tylko przedzialy, kiedy g(x) ≥ 0 a kiedy < 0. np. 2
x
− 4 ≥ 0 2
x
≥ 4 2
x
≥ 2
2
x ≥ 2 to drugie samemu.
4 paź 21:22
Eta:
2
x
−4 ≠0 ⇒ x≠2
g(x)
dla x>2 y=
=1
g(x)
g(x)
dla x<2 y=
= −1
−g(x)
4 paź 21:23
kryzch:
Dziękuje
4 paź 21:25
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick