matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
kaate:
Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=3x
2
+12x−1 . Osią symetrii wykresu tej funkcji jest prosta
jak to wyliczyć bo nie mam pojęcia:( proszę o pomoc
28 sty 17:24
gabi:
osią sym . jest prosta o odciętej x
w
−b
−12
x
w
=
=
= −2
2a
6
więc oś sym . wykresu to prosta x= −2
28 sty 17:25
kaate:
dzięki bardzo..
28 sty 17:41