problem z wektorami
kacpi: Czemu licząc długość wektora w przestrzeni bierzemy pod uwagę 3 os ? przecież
licząc tylko os x i y także otrzymamy jego dlugosc
4 paź 18:23
mat: Podaj cale polecenie
4 paź 18:28
Mila:
To podaj współrzędne tego wektora z przestrzeni R3.
4 paź 18:28
kacpi: To tylko takie pytanie które mnie nurtuje

nie umiem pojąc tego czemu wektor na plaszczyznie
liczymy tylko z x i y a kiedy jest w przestrzeni czyli uniesiemy go tylko jego dlugosc liczymy
już z x y z..
4 paź 18:37
Mila:

Wektor w R
3 ma trzy współrzędne.
A=(0,0,3)
B=(1,1,0)
AB
→[1,1,−3]
|AB|=
√12+12+32=
√11
4 paź 19:24