matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wykładnicze
Jahu:
4
x
− 6
x
= 2 * 9
x
4 paź 17:50
5-latek:
4
x
= 2
x
*2
x
6
x
= 2
x
*3
x
9
x
= 3
x
*3
x
4 paź 17:55
Jahu:
nic mi to nie mówi
4 paź 18:09
Jack:
a powinno.
4 paź 18:11
Mila:
4
x
−6
x
=2*9
x
/:9
x
4
6
(
)
x
−(
)
x
=2
9
9
2
2
(
)
2x
−(
)
x
=2
3
3
2
(
)
x
=t, t>0
3
t
2
−t−2=0 Δ=9
1−3
1+3
t=
<0 lub t=
=2
2
2
2
(
)
x
=2
3
2
log
2
((
)
x
)=log
2
(2)
3
2
xlog
2
(
)=1
3
1
x=
log
2
(2)−log
2
(3)
1
x=
1−log
2
(3)
4 paź 18:22