matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie korzystając z tablic oblicz wartość wyrażenia
Qwerty:
cos(−
14
3
π) * sin(
23
6
π) + ctg(
15
2
π )
4 paź 12:53
Jerzy:
Wzory redukcyjne się kłaniają.
4 paź 12:54
Jerzy:
Np: cos(−14/π) = cos((12π + 2π)/3) = cos(4π + 2/3π) = cos(2/3π)
4 paź 12:56