matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość
qbb:
Uprość:
a + b −c
(a
2
− b
2
− c
2
+2bc) :
=
a + b + c
4 paź 11:00
Jerzy:
L = a
2
− (b− c)
2
= (a + b − c)(a − b − c)
4 paź 11:05
Jerzy:
W drugim nawiasie: ( a − b + c) oczywiście.
4 paź 11:06